בעלי עסק עצמאיים- תחגגו ט"ו בשבט כל השנה | הדס וילף

ט"ו בשבט נחשב "החג שלי" מאז שאני זוכרת את עצמי.

נולדתי בחורף ירושלמי מושלג, ביום י"א בשבט, תשל"ג.
את חגיגות יום ההולדת שלי חגגתי תמיד בסמוך לט"ו בשבט.
עוגת יום ההולדת שלי- לפחות עד גיל 6, היתה בצורת שקדיה,
עטופה קצפת צבעונית ומעוטרת סוכריות עדשים בלבן וורוד.
פירות יבשים- היו הממתקים שהיו על שולחן יום ההולדת
(אולי בשל כך יש לי חיבה לסוג זה של חטיפים, עד היום).


יומולדת 4 - עוגת שקדיה מפוארת 


ט"ו בשבט קיבל אצלי משמעות נוספת בשנים האחרונות.
כשגרנו בארה"ב, היתה לנו גינה עם עצי פרי וכשהגיע זמן הקטיף ויכולנו לקטוף, לאכול, לאפות ולהכין ריבה מפירות הגינה, מאוד התרגשתי.
כשחזרנו לארץ, היה לי ברור שבמרפסת שלנו נשתול עצי פרי, ירקות וצמחי תבלין.
כאשר מכינים אוכל עם פטרוזיליה מהגינה, סלט עם בצל ירוק שראינו גדל מ-0, שותים תה מעלים שגידלנו בעצמנו הכל טעים יותר

אז מה הקשר בין ט"ו בשבט לבעלי עסקים עצמאיים?

את רוב חיי כאדם בוגר העברתי כשכירה. לא תמיד הייתי עצמאית.
אחרי קריירה של 18 שנים בצבא קבע ו- 3 שנות הוראה בארה"ב, מצאתי את עצמי בונה קריירה חדשה, כבעלת עסק.
גיליתי עולם מקביל, עולם העצמאים, עם שפה משלו, קוד התנהגות, הלך רוח ותהליכי חשיבה אחרים.
אני עובדת מהבית, חדר האימונים שלי משמש לי גם כמשרד.
כל בוקר אני "פותחת משרד", נכנסת לחדר ומתחילה לעבוד.

אני זוכרת שבשנה הראשונה להקמת העסק, כאשר, לראשונה בחיי לא יצאתי בבוקר לעבוד מחוץ לבית,
בן זוגי לחיים שיחיה היה חוזר הביתה ושואל: "עבדת היום?"
בשאלה "האם עבדת היום?" הוא למעשה התכוון לשאול: האם היו לך פגישות אימון היום, האם העברת הרצאות היום, האם קיבלת תשלום היום על עבודתך?
ושלא יהיו לכם ספקות, בן זוגי לחיים שיחיה מאוד תומך בי, בעסק שלי, במקצוע ובקריירה החדשה שלי.
הוא פשוט חשב כשכיר, לא כעצמאי.
רוב השכירים מחזיקים בדעה שאם לא נכנס כסף באותו היום – אז לא עבדנו.
התשובה הקבועה שלי היתה, ועודנה – 

"בהחלט עבדתי היום. היום חגגתי ט"ו בשבט"!

ט"ו בשבט מבחינתי הוא אחד המרכיבים החשובים בעסק עצמאי.

לחגוג ט"ו בשבט זה לבצע את כל אותן פעולות שאנחנו עושים על מנת לקדם את העסק שלנו.
שיווק, פרסום, כתיבה, השתתפות בקבוצות נטוורק, עבודה בפייסבוק, בניית הרצאות וסדנאות חדשות,
קביעת פגישות עם גורמים שונים שיכולים לקדם את העסק שלי, לימוד והתמקצעות, שמיעת הרצאות ועוד ועוד.
אני עוסקת בנטיעות, שתילה וחריש כמעט מדי יום. 
לעיתים קרובות חוזרת לשתילים שכבר שתלתי ומדשנת אותם.
אני דואגת להשקות את הגידולים שלי, לדשן, לוודא שמגיע אליהם אור השמש.
לעיתים אני מוצאת את עצמי תולשת עשבים שוטים שגדלים בין הגידולים.
לפעמים אני עורכת הרכבות על מוצרים קיימים, גידולים שכבר התפתחו, בדמות שיתופי פעולה מניבים.

הכיף הגדול הוא לקצור את הפירות! והם גדלים, עסיסיים, ונפלאים.

היה זה וורן באפט שכאשר שאלו אותו "תגיד, איך ההצלחה הגיעה בין לילה?", ענה, "עבדתי קשה 20 שנה, ואז ההצלחה הגיעה בין לילה".

אני ממשיכה לחגוג ט"ו בשבט כל השנה. 

אני מאחלת לכולנו להמשיך לנטוע ולשתול, לקצור את הפירות וליהנות מכל רגע.

בונה תוכנית שנתית, בודקת אלו גידולים אפשר לשתול באיזו חלקה.
איזה שירות מבקש יותר תשומת לב, ואיזה ממש מגדל את עצמו בלי יותר מדי התערבות.
אני ממשיכה לבחון אפשרויות חדשות לגדל שיחים, עצים, צמחי תבלין והמון המון פרחים בצבעים שונים.

אשמח לשמוע על הנטיעות החדשות שלכם השנה, בעסק הפרטי שלכם.

קטיף 2022 במרפסת הבית

הדס וילף - מאמנת אישית ועסקית, NLP טריינר - אין מקום שהוא רחוק מידי

רוצים לקרוא עוד על הדס וקורסי NLP בהנחייתה- לחצו כאן